Bridge Blijft Boeien

 

 

Bridgeclub Laren Gld

 

 

 

 

 

 

  • sep '20 16 15:56

    We zijn begonnen!

    Geschreven door : js - reactie(s) : 0

 

De eerste speelmiddag van seizoen 2020/2021 zit erop. Om het spelen onder covid-omstandigheden mogelijk te maken was de slechts helft van de leden uitgenodigd, de ander helft is volgende week aan de beurt. Bijna iedereen - 25 van de 28 paren - maakte er gebruik van. Zij konden met meer dan voldoende ruimte hun plaats aan de bridgetafel innemen.

Ondanks de tropische temperatuur buiten was de atmosfeer binnen uitstekend, niet alleen door de goede luchtverversing en aangename temperatuur in de zaal, maar ook door de opgeruimde stemming van de spelers.

Verder was alles zo ingericht dat de loopbewegingen tot een minimum werden beperkt. 

 

Met Mirjam van Witkamp achter de bar verliep het halen van de drankjes in de eerste en tweede pauze vlot en ordentelijk. Zonder tekort te doen aan de prettige samenwerking die we gedurende het 30-jarig bestaan van onze bridgeclub bij Stegeman hebben ondervonden, waren we verrast door de aandacht en medewerking die ons geboden werd door het personeel van ons nieuwe onderkomen.
 

We speelden zeven ronden van drie spellen. De paren met oneven nummer zaten aan een vaste tafel; de eerste zes ronden op N/Z. De kaarten waren vooraf geschud en gedupliceerd (zie bovenstaand filmpje) en moesten  door een van de spelers bij elke ronde van de wisseltafel gehaald en ook weer teruggebracht worden. Het was voor een aantal spelers nog even wennen aan de gedupliceerde spellen: sommigen werden in verwarring gebracht doordat er zomaar spellen op de wisseltafel lagen met de zelfde nummers…..
 

Om vijf uur klonk het afsluitende signaal uit de bridgeklok en konden de spelers met de meeste haast vertrekken, hoewel de uitslag niet lang op zich liet wachten.

Hoe dan ook, iedereen keerde zichtbaar tevreden huiswaarts terugkijkend op een geslaagde, aan covid-19 aangepaste bridgemiddag.

Onze nieuwe dupliceermachine.