Bridge Blijft Boeien

 

 

Bridgeclub Laren Gld

 

 

 

 

 

 

  • mei 04 17:44

    Einddrive met huldiging clubkampioen

    Geschreven door : js - reactie(s) : 0

Het einde van een bijzonder seizoen, waaraan we vol goede moed in september zijn begonnen, maar  al na de derde zitting van de tweede competitieronde moesten onderbreken voor een lockdown.

Pas op 25 januari waren de maatregelen zover versoepeld, dat we met mondkapje en CoronaToegangangsBewijs weer konden bridgen, weliswaar vanwege de nog steeds geldende anderhalvemetermaatregel slechts met twee lijnen. Pas vanaf 22 februari was ook deze maatregel vervallen en konden we met alle vier lijnen de afgebroken competitie weer voortzetten.

Zo bereikten we op 3 mei de afsluiting van deze ingekorte competitie.

De einddrive kreeg dit jaar een bijzonder karakter, doordat tevens een ingetogn viering van het 30- jarig jubileum van onze bridgeclub op het programma stond.

In zijn openingswoord memoreerde onze voorzitter Johan Dollekamp, dat dit feit eigenlijk gepland was in december 2020 en dat BBB nu dus in haar 32ste jaar na oprichting was beland.

Het feestelijke tintje kwam o.a. tot uiting in gratis koffie/thee met petit four en een drankje met borrelhapje.

Voor de vijf spelrondes van deze open zitting werden de paren uit de vier lijnen door elkaar gehusseld en wel zo dat de paren  uit de A en B lijn tegen de paren uit de C en D lijn spelen. Om het toch eerlijk te laten verlopen waren de schema’s zo gekozen dat de A en B paren steeds N/Z en de C en D paren steeds O/W speelden. Op deze manier worden de paren van ongeveer vergelijkbare sterkte met elkaar vergeleken en is er dus een uitslag voor N/Z en een voor O/W.

Voor elke speler van de winnende paren was er een fles wijn: Voor de N/Z richting Ria Degen & Miny van der Zande en voor de O/W richting Henk Wegh & Paul Lemmens.

Ook op het programma stond de huldiging van de Clubkampioen en de Slemkampioen.

De slemkampioen, Francis & Jan Beldman met 16 punten, mochten elk een fles wijn in ontvangst nemen.

Johan Dollekamp maakte de Clubkampioen seizoen 2021/2022 bekend: Anneke Klein Hegeman en Ton Keulemans met 305 rankingpunten. Voor ieder van hen waren er bloemen en  een speciaal voor de clubkampioen ontworpen award. Helaas was Anneke er deze keer niet bij zodat alleen Ton de huldiging door de voorzitter in ontvangst kon nemen. De bloemen en de award worden bij Anneke thuis bezorgd.  

Met de mededeling dat in kleine kring nog afscheid genomen wordt van de afgetreden bestuursleden t.w. Bertus Kuiper, Hieke Harkink en Gerrie Hissink werd het officiële gedeelte afgesloten.

Zo kwam er een einde aan dit bijzonder Corona-seizoen.

Op 13 september gaan we weer van start met het nieuwe bridgeseizoen 2022-2023.

Vanaf deze plek wenst het bestuur en de technische commissie u allen een fijne zomer toe. We hopen u allen in goede gezojndheid weer terug te zien op 13 september, de opening van het nieuwe seizoen.

Een deel van de bridgers op de einddrive.

 

Slemkampioen: Francis en Jan Beltman

Afscheid van de drie bestuursleden, vlnr Bertus Kuiper, Hieke Harkink en Gerrie Hissink. Staand Johan Dollekamp.

Aanbieding van de bloemen en award aan Ton Keulemans de ene halft van het kampioenspaar door Rita Greben. De ander helft Anneke Klein Hegeman moest verstek laten gaan bij de huldiging 

 

De award voor de clubkampioen